Średniowieczne smaki
Dlaczego cukierki trzymano w apteczkach? Na te i inne pytania odpowiemy podczas kulinarnego Konika Muzealnego. Odkryjemy na nowo staropolskie receptury, zajrzymy do zamkowej kuchni, poznamy historię ulubionych potraw oraz odnajdziemy na obrazach smaki średniowiecza. Podano do stołu. Smacznego! Zapraszamy!
Prowadzenie: Joanna Świtała i Hiacynta Sowa
Joanna Świtała – historyk sztuki, licencjonowany przewodnik po Krakowie, od wielu lat jako edukator związana z Muzeum Narodowym w Krakowie.
Hiacynta Sowa – absolwentka edukacji artystycznej Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie, z wykształcenia magister sztuki. Prowadzi warsztaty plastyczne, ekologiczne, edukacyjne oraz zabawy integracyjne. Działa również jako trener i opiekun na zorganizowanych wyjazdach dla dzieci. Z pasją realizuje się w malarstwie sztalugowym, fotografii i ceramice.
ZOBACZ POZOSTAŁE WARSZTATY W CYKLU